Egy blog, amely bemutatja a tanárok igazi arcát

Nem üthet meg téged!

Nem üthet meg téged!

Miért taníthat még mindig egy gyermekbántalmazásért elítélt tanár?

2016. szeptember 30. - IgazságotMindenkinek

Apátfalva 2014. Egy 30as évei elején lévő, gyermektelen, magányos fiatal tanár végigrúgdosott egy tanulót az udvaron az első emeletig, ott fojtogatta, közben végig pofozta teljes erejéből. Amikor a tanuló szólt, hogy rendőrségre fog menni, a tanár az igazgató segítségét kérte, hogy ne engedjék a diákot a rendőrségre menni, de szerencsére nem sikerült megölni és ezzel visszatartani. A diák feljelentést tudot tenni. A tanárt elítélték, de sajnos egy percet sem kellett börtönben töltenie.

http://www.origo.hu/itthon/20140605-kozerdeku-munkara-iteltek-a-diakjat-bantalmazo-apatfalvi-tanart.html

Ami a legszomorúbb a történetben, hogy a gyermekbántalmazó most is tanít, ezúttal egy budapesti általános iskolában. A kockásingesek összetartanak és egy emberként állnak ki a gyermekbántalmazó bűnözők mellett. Szó sincs róla, hogy akár egy tanár is kiállt volna a bántalmazott gyerek mellett.

A kérdést feltettem Szekszárdi Júliának,  az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete elnökének is. Nem volt hajlandó elítélni a bántalmazást, szerinte az előzmények alapján jogos volt a bántalmazás. A bántalmazók általában ugyanezt az érvrendszert használják, amikor egy nőt megerőszakolnak mert túl rövid a szoknyája vagy mert kitudóditt, hogy már nem szűz... Szerintem a gyermekek bántalmazását mindenképp, mindenkinek el kell ítélni, és az, hogy a pedagógusok szakmai egyesületének elnöke a bántalmazást támogatja, sok mindent elárul a közoktatás mai állapotáról. Sajnos a gyerekeket csak a rendőrség tudja megvédeni az erőszaktól, ezért nagyon fontos volna, hogy a szülők minden esetben, amikor gyereküket megütik, látleletet vegyenek és feljelentést tegyenek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanarokbunei.blog.hu/api/trackback/id/tr10011755087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása